Bilanț de 10.000 de infectări pe zi în următoarele săptămâni în România? Raed Arafat: Nu pot exclude nimic. E posibil

foto gov.ro
foto gov.ro

Bilanțul infectărilor cu COVID-19 crește în Europa. Care este riscul în România? Raed Arafat a răspuns despre scenariul care ar putea devasta țara. 

În contextul în care tulpina nouă de COVID-19, din Marea Britanie, e din ce în ce mai predominantă, Raed Arafat, șeful DSU, nu exclude varianta în care am putea ajunge în următoarele săptămâni la 10.000 de cazuri pe zi. 

”La acest moment, tendința este de creștere, nu mai este de platou, nu mai este de scădere (n.r. a cazurilor COVID)” a spus Raed Arafat, la Digi24. Secretarul de stat în MAI a amintit: ”Să nu uităm că avem factorul agravant tulpina nouă, care începe să fie din ce în ce mai predominantă și asta înseamnă și că numărul cazurilor poate să crească”. 

Întrebat dacă exclude ca în următoarele săptămâni să ajungem la 10.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus pe zi, Raed Arafat a răspuns: ”Nu putem exclude, eu nu pot exclude nimic, este o creștere în acest moment, în ultimele două săptămâni am ținut-o pe la 4000-5000, e posibil ca această creștere să continue”. El a precizat că măsurile luate sunt menite să încetinească creșterea și că speră să nu se ajungă la o cifră mare. 

În Italia, astăzi au fost raportate 27.000 de cazuri de infectare cu COVID-19 și 380 de decese, urmând să fie instituită parțial izolarea. În România, astăzi au fost anunțate 5.010 cazuri noi de persoane infectate, dar și 108 decese. 

În același timp, în România, în ultimele zile, sunt vaccinate aproximativ 50.000 de persoane pe zi. Numărul persoanelor vaccinate a ajuns la 1.375.594 astăzi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel