Bilanț COVID 14 noiembrie. Medicul Adrian Marinescu: Situaţia este complicată!

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre situația din spitale, după ce a fost anunțat bilanțul de cazuri COVID de astăzi.

"Din păcate, lucrurile nu s-au schimbat. Când vorbim de zonele roşii, intră şi capitala. Situaţia este complicată pentru că nevoia de locuri de terapie intensivă este clar mai mare. La Matei Balş sunt pacienţi cu forme severe care sunt cumva la limita dintre o secţie non-terapie şi o secţie de Terapie Intensivă. Noi avem o zonă tampon şi reuşim să monitorizăm pacienţii, dar vorbeam în principiu. Se poate ca, la un moment dat, să apară un dezechilibru şi să fie nevoie de un loc la terapie intensivă. Ori, din păcate, şi la noi, cum se întâmplă şi în alte zone, aproape întotdeauna capacitatea maximă este atinsă", a spus medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

"Persoane de vârstă medie, la Terapie Intensivă"

"Avem aproximativ 350 de pacienți internați în orice moment în institut şi cei mai mulţi au forme medii sau severe. Cei care au forme uşoare nu prea mai ajung în institut. Asta se întâmplă în toate spitalele de primă linie", a mai spus medicul.

"Nu sunt modificări importante, dar ce spuneam înainte spunem şi acum. Din păcate, sunt situaţii de vârstă medie care nu se cunoşteau cu nimic anterior şi care, din păcate, fac destul de frecvent forme severe, ajung la terapie intensivă", a mai spus Adrian Marinescu.

Vezi și: Bilanț COVID România. Cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Cifrele zilei - 14 noiembrie 2020

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel