Bilanț coronavirus, 2 mai 2022. Dintre cei 191 de pacienți internați la ATI, 166 sunt nevaccinați

Foto Pexels
Foto Pexels

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 528 DE cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 36 mai mult față de ziua anterioară.  

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 45 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.242 cu 35 mai mult față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 191 de persoane, la fel ca în ziua anterioară. Dintre cei 191 pacienți internați la ATI, 166 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 77 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu opt mai mult decât în ziua anterioară. Niciun minor nu este internat la ATI.

Ministerul Sănătăţii: Trei decese la pacienţi COVID în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost raportate trei decese la pacienţi cu COVID - doi bărbaţi şi o femeie, a informat, luni, Ministerul Sănătăţii. Dintre cele trei decese, două au fost la categoria de vârstă 70-79 de ani şi unul la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toate decesele înregistrate sunt la pacienţi care prezentau comorbidităţi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, din totalul de trei de pacienţi decedaţi, doi au fost nevaccinaţi şi unul vaccinat. Pacientul vaccinat care a decedat avea vârsta cuprinsă între 70-79 de ani şi prezenta comorbidităţi.

Până în prezent, 65.496 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat.

 

Mutații Omicron și două locuri de replicare importante. Streinu-Cercel, avertisment

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost prezent la „Academia de sănătate“, la DC News, unde a vorbit despre particularitățile variantei Omicron.

„A apărut un articol care vorbește de anatomia Omicronului. Această ultimă variantă, care în momentul de față este în circulație, are o serie de particularități și dacă la celelalte variante discutam de câte 1-2 mutații la nivelul proteinei de vârf a acestui virus, la Omicron discutăm de peste 13 mutații foarte apropiate la nivelul receptorului care este foarte folositor virusului și peste 50 de mutații în total.” Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel