Bihor: Şaisprezece cetăţeni din Irak şi Afganistan, opriţi la graniţa cu Ungaria

Şaisprezece cetăţeni din Irak şi Afganistan, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost prinşi de poliţiştii de la sectorul Borş, din judeţul Bihor, a informat miercuri, într-un comunicat de presă, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

"În data de 21 august, în jurul orei 2,00, pe timpul executării misiunilor specifice, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, judeţul Bihor, au observat, în zona de responsabilitate, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, spre teritoriul Ungariei. Imediat a fost declanşată o acţiune în urma căreia persoanele au fost oprite la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul era format din şaisprezece persoane, cetăţeni din Irak şi Afganistan, toţi de sex masculin, cu vârste cuprinse între 15 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră", precizează sursa citată.

Cetăţenii irakieni şi afgani sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel