Bihor: Oradea se pregăteşte să intre în Cartea Recordurilor doborând recordul de participare la o clasă de kangoo jumps

Oradea se pregăteşte să intre în Cartea Recordurilor (Guiness World Records) doborând recordul mondial de participanţi la cea mai mare clasă de Kangoo Jumps, în data de 13 octombrie, în piaţa centrală a municipiului.

Ora va fi ţinută de trainerul internaţional Kinga Sebestyén, cea care, de 25 de ani în domeniu, a adus acest sport în România, în anul 2008, pe 25 ianuarie (de ziua ei de naştere), la Miercurea Ciuc. Deşi născută în secuime, Kinga Sebestyén a declarat, joi, pentru Agerpres, că s-a îndrăgostit atât de mult de Oradea şi de oamenii de aici, încât a hotărât să se mute în oraş, cu biroul, cu echipa ei, chiar şi cu mama ei.

"Vrem să doborâm recordul mondial şi să arătăm Oradea în lume, pentru că avem o echipă fantastică aici. Lumea cere să ieşim în oraş, să facem evenimente. Odată, am stat cu echipa noastră, adică cele 80 de persoane care vin la kangoo de şase luni, de trei ori pe săptămână, şi ne-am întrebat cum ar fi dacă noi am face cea mai mare oră de kangoo jumps din lume? Recordul anterior e stabilit în Germania, cu 1.298 de persoane. Primul record a fost în anul 2008, în Ungaria cu o mie de persoane. Noi, anul acesta, trebuie să fim cel puţin 1.300", a declarat, pentru AGERPRES, Kinga.

"Evenimentul nostru este simplu de reţinut: 13 octombrie, ora 13, peste 1.300 de participanţi! În Piaţa Unirii din Oradea", a spus joi, în conferinţă de presă, dr. Ligia Olivia Burtă, unul dintre cei patru iniţiatori.

Echipa de organizatori este alcătuită din Kinga Sebestyén, dr. Alin Iova, dr. Dorina Farcaş ("Puşa") şi dr. Olivia Ligia Burtă, acronim KAPO, generic sub care se va organiza, în perioada 11-13 octombrie, Festivalul internaţional KAPO, cu workshopuri, conferinţă medicală, concursuri distractive, masterclassuri cu instructori naţionali şi internaţionali de kangoo jumps şi tentativa de record mondial.

La conferinţa de presă din sala mare a Primăriei Oradea au fost prezenţi şi reprezentanţii celor 23 de parteneri, instituţii judeţene, companii, care nu numai că nu şi-au condiţionat participarea, ci au venit cu idei şi propuneri pentru buna organizare a acestui eveniment de excepţie.

"Noi suntem nebunii frumoşi ai Oradiei, care vrem să se ştie de oraşul nostru, să se vorbească despre noi la nivelul la care merităm", a spus dr. Olivia Burtă.

Orădenii care vor dori să participe sunt aşteptaţi între orele 11-12.30, să ajungă în Piaţa Unirii. Toţi participanţii vor primi ghete potrivite, alese de organizatori în funcţie de greutatea participantului şi mărimea piciorului, date completate pe aplicaţia JumpClass. Antrenoarea va aduce pentru eveniment 1.500 de ghete rebound, care costă între 200-300 de euro perechea.

Participanţii trebuie să se înscrie în prealabil în aplicaţia JumpClass, să plătească online o taxă de participare în valoare de 25 lei ce va include o pereche de ghete rebound în ziua evenimentului, un tricou cu logo-ul "OraDeA bate recordul", băuturi răcoritoare şi o diplomă de participare.

Plaja de vârstă pentru participanţi este cuprinsă nu în ani, ci în mărimea piciorului: de la mărimea 35 până la mărimea 48, cel mult 200 de kg.

Kinga Sebestyén a propus ca întregul eveniment să se desfăşoare în culorile tricolorului românesc. Astfel participanţii vor primi 500 de tricouri roşii, 500 galbene şi tot atâtea albastre, ce vor putea fi personalizate pe spate cu orice vor dori orădenii.

Ora de kangoo jumps va începe cu circa 10 minute de adaptare, pe muzica oferită de trupa locală Fraţii Jderi, urmând cele 30 de minute în mişcare mai intensă, aşa cum solicită reprezentanţii Guiness Book, şi o altă parte de streching, tot de vreo 10 minute.

"Eu am să vin cu cei doi copii ai mei, fiica, de 26 de ani, care este şi ea trainer şi cu fiul meu, de 21 de ani, student, care vor evolua alături de copiii doamnei doctor Olivia Burtă ca să arătăm că se poate să faci mişcare la orice vârstă", a punctat Kinga.

După ora de kangoo, vor avea loc patru prezentări din Bulgaria, Serbia, Suedia şi o echipă mixtă, adică o altă oră pe ghete alături de spectacolele invitaţilor.

Reprezentanţii Guinness vor transmite, în curând, numărul se supervizori ce vor ajunge la Oradea. Kinga Sebestyén afirmă că fiecare grup de 50 de persoane va fi supervizat de un reprezentant Guinness.

La începutul anului, Kinga Sebestyén a iniţiat la Oradea un studiu unic în lume, "KAPO - Sănătate pe Ghete", care-şi propune să demonstreze avantajele pe care Kangoo Jumps le aduce sănătăţii şi frumuseţii. Astfel, 80 de persoane din Oradea şi din zonele învecinate fac exerciţii pe ghete rebound, fiind tot timpul monitorizate de o echipă de medici. Specialiştii analizează evoluţia stării lor de sănătate şi transformarea fizică de care au parte. Rezultatele obţinute vor fi prezentate în parte în evenimentele din festival şi vor fi cuprinse într-o carte dedicată acestui sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel