Biden, despre vaccinuri și dezinformare: Reţelele sociale "omoară oameni"

EMA anunţă că vaccinurile cu ARN mesager sunt sigure pentru femeile însărcinate / Foto: Pixabay.com
EMA anunţă că vaccinurile cu ARN mesager sunt sigure pentru femeile însărcinate / Foto: Pixabay.com

Președintele Statelor Unit, Joe Biden, este de părere că reţelele sociale "omoară oameni", în ceea ce privște vaccinarea și dezinformarea oamenilor. 

Marii operatori de reţele sociale undă circulă dezinformarea despre vaccinuri "omoară oameni", a acuzat vineri preşedintele american Joe Biden, notează AFP, scrie Agerpres. 

"Ei omoară oameni. Singura pandemie pe care o avem afectează persoanele care nu sunt vaccinate. Ei omoară oameni", a răspuns el, în timp ce se pregătea să plece cu elicopterul de la Casa Albă, la o întrebare despre mesajul său către grupuri ca Facebook.

Casa Albă şi-a înăsprit semnificativ tonul

Casa Albă şi-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informaţii despre vaccinuri.

Statele Unite depun eforturi pentru a relansa vaccinarea, mai ales în faţa răspândirii foarte rapide a variantei Delta.

Facebook, vizat în mod special     



Joi, purtătoarea de cuvânt a administraţiei Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook.

"Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe reţelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme", a spus ea.

Nu s-au oferit mai multe detalii



Casa Albă nu a oferit imediat detalii despre cele 12 persoane în cauză, nici despre modalitatea prin care s-a ajuns la concluzia respectivă.

"Facebook trebuie să fie mai rapid în a elimina mesajele periculoase şi încălcând regulile, deoarece mesaje care ignoră regulile lor persistă adeseori zile întregi. Este prea mult. Informaţiile se răspândesc foarte repede", a spus Jen Psaki.

Ca răspuns la aceste observaţii datând de joi, grupul lui Mark Zuckerberg s-a apărat susţinând că a retras deja "peste 18 milioane de exemplare de dezinformare despre COVID-19" şi "a distribuit la mai mult de două miliarde de persoane informaţii sigure despre COVID-19 şi vaccinuri". 

CITEȘTE ȘI: Washingtonul este deschis discuţiilor cu Beijingul. Tema: relațiile tensionate

Statele Unite sunt deschise să poarte discuţii la cel mai înalt nivel cu China. Discuțiile au ca temă relațiile tensionate dintre cele două ţări, a afirmat vineri un oficial al Departamentului de Stat, notează AFP. Declaraţia intervine într-un moment în care numărul doi din diplomaţiei americane se pregăteşte să efectueze un turneu în Asia, mai scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel