Bhutan a vaccinat 94% din populația adultă, pentru a-l proteja pe rege

Bhutan a vaccinat 94% din populația adultă, pentru a-l proteja pe rege  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Bhutan a vaccinat 94% din populația adultă, pentru a-l proteja pe rege / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Regatul Bhutan din Munții Himalaya a vaccinat aproape toată populația adultă, cu scopul de a asigura protecția regelui de coronavirus,

Bhutan, un mic regat din Munţii Himalaya, i-a vaccinat aproape pe toţi rezidenţii săi adulţi cu prima doză a unui vaccin anti-COVID-19 într-un interval puţin mai mare de două săptămâni, în urma unui apel lansat de guvernul local, care i-a îndemnat pe cetăţenii ţării să se protejeze prin vaccinare atât pe ei înşişi, cât şi pe regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuk, care se bucură de o cotă foarte mare de popularitate, au anunţat miercuri autorităţile din acest stat, citate de DPA.

Dimensiunea redusă a populaţiei statului Bhutan, precum şi săptămânile de planificare şi repetiţii, par să fi contribuit la succesul campaniei de vaccinare din această ţară. În total, 475.651 de persoane din acest regat situat între India şi China au fost imunizate cu primele doze ale vaccinului AstraZeneca, donate de India, între 27 martie şi 12 aprilie.

Numărul persoanelor vaccinate reprezintă "62,2% din populaţia totală şi 94,2% din populaţia adultă eligibilă", a declarat Pandup Tshering, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din Bhutan. Implementarea rapidă a acestei campanii a condus la vaccinarea a 85% din totalul persoanelor de peste 18 ani din Bhutan într-un interval de o săptămână.

Regele se va vaccina ultimul

Apelul prin care Guvernul local i-a îndemnat pe rezidenţi să se vaccineze pentru a se proteja pe ei înşişi, dar şi pe foarte popularul rege Jigme Khesar Namgyel Wangchuk, i-a făcut pe locuitorii din acest stat să se prezinte în număr mare la centrele de vaccinare. Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuk a declarat că va primi el însuşi prima doză a acestui vaccin anti-COVID-19 după ce toate persoanele eligibile din ţară vor fi vaccinate.

"Trebuie să ne prezentăm cu toţii la centrele de vaccinare, pentru a-i permite astfel Majestăţii Sale să primească vaccinul cât mai repede posibil", a declarat ministrul Sănătăţii, Dechen Wangmo.

Bhutan a raportat până în prezent 927 de cazuri de COVID-19 şi un singur deces asociat acestei maladii, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel