Berkovits, medicul ROMÂN care l-a vaccinat pe Netanyahu, RUPE tăcerea: Am avut DURERI. Efectele, mult mai MINORE decât la gripal

Herman Berkovits
Herman Berkovits

Herman Berkovits, medicul român care l-a vaccinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, a rupt tăcerea despre vaccinul COVID-19 și a povestit despre reacțiile adverse pe care le-a avut, după ce s-a vaccinat.

Medicul româno-israelian Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu, cel care l-a și vaccinat pe prim-ministru împotriva COVID-19, a vorbit despre reacțiile adverse ale noului vaccin. 

Efectele secundare ale vaccinului COVID-19, mult mai minore decât la vaccinul antigripal

"M-am vaccinat împreună cu soția în urmă cu o săptămână. Efectele secunde au fost minore. Am avut o durere locală timp de vreo două zile și durere de cap timp de câteva ore. Nu am luat niciun medicament, mi-a trecut repede. Fiecare țară are scepticii lui. Știu că la început, înainte să apară vaccinul, în România erau împotrivă 70%, iar 30% erau pro-vaccinare.

În Israel, faptul că premierul s-a vaccinat a dat un exemplu și i-a încurajat foarte mult pe cetățeni. S-a văzut că vaccinul este ok, nu face niciun fel de probleme, iar efectele secundare sunt minore. Românilor să nu le fie frică de vaccinare. Am dat peste 500.000 de vaccine, și nu au existat complicații. Israelienii sunt foarte pozitivi, ceva li s-a schimbat în mentalitate și vor să se vaccineze.

Efectele secundare sunt minore, de multe mai mai minore decât la vaccinul antigripal. Până astăzi, cel puțin efectele secundare cunoscute la noi sunt dureri de cap, ceva frisoane, dureri la locul de injectare ca la orice injecție. Efectele secundare sunt nimic, comparativ cu efectele pe care le produce boala. Oamenii mor pe capete și să nu uităm de sechelele și complicațiile pe care ni le dă boala. De aceea, trebuie să ne vaccinăm ca să avem grijă de noi, de părinții și bunicii noștri", a spus Herman Berkovits, pentru gândul.ro

Cine e Herman Berkovits

Herman Berkovits este extrem de mândru de originile sale românești. S-a născut în Târgu-Lăpus și a terminat Facultatea de Medicină la Cluj. În anul 1975, medicul româno-israelian a emigrat în Israel împreună cu soția sa, profesoară de pian dar și cu cei doi copii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel