Berea, afectată de pandemia de coronavirus COVID-19

Bere
Bere

Diminuarea livrărilor de dioxid de carbon de la instalaţiile de producţia a etanolului a dat naştere la îngrijorări cu privire la apariţia unei crize de aprovizionare cu bere, băuturi răcoritoare şi apă minerală în SUA, transmite Reuters.

Berarii şi producătorii de băuturi răcoritoare utilizează dioxid de carbon, sau CO2, pentru carbonizare, un proces care conferă efervescenţă berii şi băuturilor răcoritoare. Producătorii de etanol sunt un furnizor cheie de CO2 pentru industria alimentară, deoarece captează acest gaz, care este un produs secundar rezultat în procesul de producţie a etanolului, şi îl vând în cantităţi mari, transmite Agerpres.

Însă în ultima vreme producţia de etanol, care în SUA este amestecat în benzină, a suferit o scădere dramatică din cauza scăderii cererii pentru combustibili, în contextul pandemiei de COVID-19. În SUA cererea de benzină a scăzut cu peste 30%.

Diminuarea producţiei de etanol afectează livrările de CO2 pentru industria alimentară, în condiţiile în care 34 din cele 45 de fabrici de etanol din SUA au diminuat sau chiar au oprit producţia, susţine directorul Asociaţiei producătorilor de combustibili regenerabili, Geoff Cooper.

Pandemia a majorat prețurile

La rândul său, directorul Asociaţiei berarilor din SUA, Bob Pease spune că furnizorii de CO2 pentru industria berii au majorat preţurile cu aproximativ 25%, ca urmare a reducerii ofertei. Această Asociaţie îi reprezintă pe mici producători de bere artizanală din SUA, care îşi asigură aproximativ 45% din necesarul de CO2 de la producătorii de etanol. "Problema se agravează. În fiecare zi auzim de la membri noştri despre această problemă" spune Bob Pease, care se aşteaptă ca unii berari să înceapă să reducă producţia în două-trei săptămâni.

Într-o scrisoare trimisă la începutul acestei luni vicepreşedintelui SUA, Mike Pence, Asociaţia producătorilor de gaze comprimate din SUA a estimat că producţia de CO2 a scăzut cu aproape 20% şi până la mijlocul acestei luni ar putea scădea cu 50%, în absenţa unor măsuri de sprijin.

Producătorii de carne suferă şi ei de pe urma acestei probleme, deoarece utilizează CO2 în procesarea, ambalarea, conservarea şi livrarea cărnii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel