Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Bere în schimbul vaccinării Covid-19. Vâlcu: E o greșeală! Poți motiva oamenii și mai simplu

Bere / Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
Bere / Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels

În Chicago se oferă bere ca stimulent pentru vaccinare, iar în New York și Washington joint-uri de marijuana. În România nu se dau astfel de cadouri, ci se oferă revenirea la normalitate, adică să poți merge la spectacole, nunți, botezuri, fără grija infectării.

Jurnalistul Val Vâlcu a spus că este greșit să oferi recompense de tipul bere sau alte produse pentru că te-ai vaccinat. ”Acestea sunt greșeli. S-au practic în comunitățile defavorizate, prin anii '90, pentru ca părinții să-și ducă la vaccinare copiii. Oamenii primeau un ajutor alimentar de tipul zahăr, ulei sau făină în ideea că oricum copiii aveau nevoie să mănânce. Apoi s-a constat că nu este o strategie bună. De ce? Pentru că în momentul în care ajutoarele încetau, când statul nu mai putea susține bonusurile, oamenii nu-și mai duceau copiii la vaccinare. Așadar, în loc să le dai bonusuri, îi dai beneficii, adică să se poată duce liniștit în vacanță, la restaurante, spectacole, nunți și botezuri, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Practic, îl motivezi dându-i certificatul de vaccinare, permisul pentru o viață normală.

Cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem circula liber oricând, oriunde

Întrebat, miercuri, după ședința de Guvern, despre stimulentele pe care le oferă alte state și cele pe care le oferă România pentru a stimula vaccinare, premierul Florin Cîțu a spus că România oferă ”cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem circula liber oricând, oriunde”.

”Este cel mai bun stimulent. Nu cred că e nevoie de altceva”, a spus premierul.

SUA oferă stimulente de la bere în Chicago, până la joint-uri de marijuana în New York și Washington. Președintele Joe Biden a spus, de asemenea, că oferă un credit de finanțare pentru companiile care oferă zile libere.

Record la vaccinare în 24 de ore: Peste 110.000 de români s-au vaccinat sâmbătă

România a înregistrat un nou record al persoanelor care s-au vaccinat în 24 de ore: 110.633 de români s-au vaccinat sâmbătă.

Potrivit CNCAV, din totalul celor 110.633 de români vaccinați, 50.941 au primit prima doză, iar 59.629 a doua doză de vaccin.

92.553 de persoane au fost vaccinate cu serul produs de Pfizer, 10.511 cu cel produs de Moderna, 6.898 cu AstraZeneca și 671 cu Johnson&Johnson.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost vaccinate 3.580.368 de persoane, din care 2.311.487 au primit ambele doze de vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel