Belgia prelungește restricţiile pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Numărul infectărilor zilnice a crescut

Belgia a prelungit actualele măsuri impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Belgia a prelungit actualele măsuri impuse pentru limitarea răspândirii coronaviruslui până la 1 martie, deşi la 22 ianuarie, când va avea loc o reuniune a comitetului de supraveghere a pandemiei, se va decide dacă vor putea fi flexibilizate restricţiile în vigoare, relatează EFE.

Prelungirea actualelor măsuri este prevăzută în noul decret ministerial de marţi, o informaţie care a fost preluată miercuri de media belgiene. Decretul prevede extinderea perioadei de restricţii, care au intrat în vigoare la 2 noiembrie şi au fost prelungite iniţial până la 15 ianuarie, scre Agerpres.

Potrivit ziarului LeSoir, extinderea restricţiilor nu a fost comunicată pentru a nu suscita "confuzie" în rândul populaţiei, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Interne, Annelies Verlinden, care a precizat că acestea ar putea fi flexibilizate după viitoarea reuniune a comitetului.

Cu 30% mai multe persoane infectate zilnic decât săptămână trecută

În ultimele şapte zile, numărul infectărilor zilnice cu coronavirus a fost în medie de 2.070 (cu 30% mai mult decât săptămână trecută), cifră asociată cu o creştere a numărului de teste PCR pe care au trebuit să le efectueze persoanele care s-au întors acasă după vacanţele în străinătate.

Potrivit datelor institutului belgian Sciensano, de la începerea pandemiei în această ţară au murit din cauza COVID-19 în total 20.194 de persoane. Media din ultima săptămână a fost de 51 de decese, cu 25,1% mai scăzută decât săptămâna precedentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel