BEC prezenta alegeri europarlamentare ora 17:00 OFICIAL

BEC, rezultate finale Referendum justiție 26 mai
BEC, rezultate finale Referendum justiție 26 mai

BEC prezenta alegeri europarlamentare ora 17:00 OFICIAL: Duminică, 26 mai 2019, s-au deschis secțiile de votare la ora 07:00. BEC.RO arată care este prezența la vot după o oră de votare. Vezi câți români au votat la alegerile europarlamentare 2019.

BEC prezenta alegeri europarlamentare ora 17:00 OFICIAL: Peste 18 milioane de români sunt aşteptaţi, duminică, 26 mai 2019, la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul naţional consultativ convocat de preşedintele Klaus Iohannis pe teme legate de Justiţie.

Prezența la vot până la ora 17:00 este - 35,07% (6.407.908 total votanți).

În diaspora, 208.790 total votanți.


Votarea începe la ora 7:00 şi se încheie la ora 21:00

La sediile secţiilor de votare se afişează la loc vizibil ora la care începe, respectiv se încheie votarea. Alegătorii pot vota la secţia unde sunt înscrişi în copia de pe lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală specială ori la orice altă secţie de votare.

Trei buletine de vot

Alegătorii vor primi trei buletine - unul pentru alegerile europarlamentare şi două pentru referendum. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată nu atrage nulitatea acestuia.

Alegătorii votează în aceleaşi secţii, în acelaşi interval de timp, între orele 7,00 - 21,00, cu aceleaşi ştampile cu menţiunea "VOTAT", pe buletine de vot separate - unul pentru alegerile europarlamentare şi câte unul pentru fiecare întrebare a referendumului.

13 formaţiuni politice şi 3 candidaţi independenţi - în cursa electorală pentru un loc în Parlamentul European

În confruntarea electorală au intrat candidaţi din partea PSD, Alianţa 2020 USR PLUS, Partidul Pro România, UDMR, PNL, ALDE, Partidul PRODEMO, PMP, Partidul Socialist Român, Partidul Social Democrat Independent, Partidul România Unită, UNPR, Blocul Unităţii Naţionale - BUN. În competiţie sunt şi trei candidaţi independenţi - Gregoriana-Carmen Tudoran, George Nicolae Simion şi Peter Costea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel