Bebeluș mort de TBC. A ajuns prea târziu la spital, părinții fiind speriați de COVID

Un bebeluș a murit din cauza TBC pentru că a ajuns târziu la spital. Părinții acestuia erau speriați de COVID-19.

Un bebeluș de 5 ani a murit la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, din cauza tuberculozei, pentru că a ajuns târziu la spital, părinții fiind speriați de COVID-19, a anunțat Beatrice Mahler, managerul Institutului, scrie Mediafax. 

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, a declarat, vineri, la Antena 3, că pacienții trebuie să înțeleagă că a fi bolnav nu este o vină.

„Mi-aș dori foarte mult să precizez importanța asistenței pacientului cronic pentru că, dacă vorbim de tuberculoză la copil vorbim, de fapt de tuberculoza adultului (...). Nu este o vină să fii bolnav. Oricine poate fi bolnav și nu este o vină, dar este extrem de important să creăm locuri pentru pacientul cronic, să îndemnăm pacientul cronic să vină la diagnostic, pentru că un diagnostic tardiv, mai ales dacă vorbim de tuberculoză, înseamnă risc de boală pentru cei din jurul nostru, pentru că și tuberculoza este o boală infecțioasă. Un diagnostic tardiv în tuberculoză aduce riscul de evoluție extrem de gravă. A acestei boli”, a spus Beatrice Mahler, după ce bebelușul a murit la Institutul „Marius Nasta”, pentru că a ajuns prea târziu la medic.
Managerul de la „Marius Nasta” îndeamnă fiecare persoană care are o boală cronică să ajungă la spital la timpul potrivit.

Ce șane avea bebelușul

Întrebată dacă bebelușul ar fi avut șanse de viață dacă ajungea la medic mai devreme, Beatrice Mahler a spus că „lucrurile sunt extrem de complicate”, deoarece un diagnostic de tuberculoză la copil se pune extrem de dificil.

„Este extrem de important atunci când vorbim de tuberculoză să avem un diagnostic și o anchetă epidemiologică similară cu ceea ce facem noi în infecția SARS-CoV-2. Este foarte important să reținem că adultul bolnav de tuberculoză poate să transmită boala celor din jur și cei mai fragili într-un contact cu un adult bolnav sunt copiii pentru că ei au o imunitate extrem de puțin dezvoltată pentru a lupta cu acest inamic care este extrem de agresiv în evoluție dacă vorbim de copii”, mai spune Mahler.

Simptomatologii confundate

Aceasta afirmă că de foarte multe ori, simptomatologia adultului bolnav de tuberculoză se confundă cu simptomatologia COVID.

„Poate să fie febră, poate fi stare generală alterată, dar de regulă tuberculoza poate fi dusă, în limbaj popular, pe picioare. Pacientul are o stare de oboseală, de astenie , de tuse. O răgușeală poate fi un simptom care inducă faptul că tuberculoza la plămân s-a extins în zona gâtului și atunci, prezența pacientului, într-un dispensar, într-un cabinet, trebuie să fie obligatorie și rapidă pentru că riscul de a-i îmbolnăvi pe cei dragi atunci când suntem bolnavi de tuberculoză este mare”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel