Bebeluş de zece luni, suspect de COVID-19

Un bebeluș de zece lui din Botoșani este suspectat că ar fi infectat cu noul coronavirus.

Un bebeluş în vârstă de zece luni din judeţul Botoşani este suspect de îmbolnăvire cu coronavirus, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, şeful Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", Valentina Morcov.

Mama copilului a venit de curând din Italia

Potrivit acesteia, mama copilului ar fi revenit de curând din Italia, iar după ce a a ajuns în ţară, a plecat de acasă. În prezent, bebeluşul se află în spital alături de tatăl său.

"Urmează să facă o anchetă, să o găsim, să aflăm care este situaţia. Noi ştim deocamdată de la tată că a venit acasă, nu avea simptome, dar copilul acum, prezentând simptome respiratorii, trebuie să fim foarte atenţi şi să infirmăm sau să confirmăm posibilitatea de a fi contactat virusul", a afirmat Valentina Morcov, citează Agerpres.

"Lucrurile evoluează foarte rapid"

Ea a adăugat că, în momentul de faţă există alte şase persoane, venite din diferite state europene, suspectate că ar fi contactat coronavirusul.

"Lucrurile evoluează foarte rapid. De unde aveam câte 3-4 săptămâna trecută, astăzi aveam şapte. Numărul creşte exponenţial. Nu sunt manifestări grave. Deocamdată avem foarte uşoare şi doar în fază de suspiciune", a precizat medicul de la Secţia de Boli Infecţioase.

În judeţul Botoşani a fost confirmat, până în prezent, un singur caz de îmbolnăvire cu coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel