Beatrice Mahler, avertisment pentru românii care au luat Ivermectină

Medicul Beatrice Mahler a precizat că nu ar prescrie Ivermectină pacienţilor cu COVID-19, avertizând că „poate avea efecte adverse severe”. Managerul Institutului Mariu Nasta a reacționat astfel la zvonurile potrivit cărora acest medicament poate avea efecte benefice pentru tratarea pacienților COVID-19.

„Acest medicament este administrat extern si la om, dar una este sa il dai pe tegument si alta este administrarea orala. Eu nu as prescrie unui pacient acest medicament, pentru ca poate avea efecte adverse grave.”, a adăugat Mahler.

„Eu nu sunt medic clinician, dar sunt de acord cu doamna doctor Mahler. In primul rand, grija fata de om este mult mai mare fata de cea pentru oameni, deci gradul de rigurozitate nu se compara. Una este ca un om sa faca reactii adverse severe si alta este la un animal.”, a declarat  și medicul Octavian Jurma. 

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) avertizează că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale şi trebuie folosite doar sub supravegherea medicilor veterinari, potrivit B1.ro.

Precizările vin după ce în spaţiul public au apărut informații potrivit cărora ivermectina - un medicament utilizat pentru tratarea paraziților la animale - ar fi eficientă în prevenirea și tratamentul COVID-19.

Produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare sunt înscrise în Nomenclatorul produselor medicinale veterinare autorizate în România, publicat pe site-ul ICBMV, folosind următorul link: http://www.icbmv.ro/ro/nomenclator-produse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel