Urmărește emisiunea live


Băsescu, despre vacinarea anti-COVID: Vom avea o surpriză! Unii politicieni bat câmpii

Sursă foto: Facebook Traian Băsescu
Sursă foto: Facebook Traian Băsescu

Traian Băsescu, preşedinte al României între 2004 şi 2014, a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID. 

"Se apropie de cifra de 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie. E bine. Astăzi înțeleg că s-a atins cifra de 100 de mii de vaccinați, dar ca să ajungă la 5 milioane trebuie să facă 120 de mii de vaccinări pe zi și vor avea 5 milione de români vaccinați până 1 iunie, ceea ce e foarte bune. Aș atrage însă atenția că e o discrepanță între vaccinarea în mediul urban și vaccinarea în mediul rural.

Spre exemplu avem peste 2 mii de comune și avem în mediul rural doar 200 de centre de vaccinare, aici ar trebui să se lucreze mai mult și eu cred că vom avea o surpriză. Vor fi mult mai puțini români care să refuze vaccinarea decât se spune la televizor. (...) Eu cred că este o exagerare în momentul de față. Sunt convins că nu se va putea spune în România: "Intră în restaurante numai cei care s-au vaccinat". Așa ceva nu se va face, statul român nu va accepta, chiar dacă unii politicieni bat câmpii și spun că vor merge la restaurant doar cei care s-au vaccinat. În schimb, patronii vor organiza filtre la intrare în restaurant și vor spune: "Dumneata ai vaccin, poftim. Dumneata ai test PCR negativ, poftim. Dumneata ai test antigen care arată că ai avut boala, poftim. Dumneata nu ai nimic, nu intri în restaurant, frate!" Nu îmi poți să îmi ceri mie ca pentru că tu nu ai făcut niciunul din lucrurile astea, eu să fiu în riscul de a mă îmbolnăvi. probabil și la nunți se va proceda la fel.", a declarat Traian Băsescu la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Valeriu Gheorghiță, despre renunțarea la mască de la 1 august: Trebuie îndeplinite mai multe condiții

Reamintim că premierul Florin Cîțu a anunțat că dacă vom avea 5 milioane de cetățeni vaccinați anti-COVID, de la 1 iunie am putea să ne bucurăm de o relaxare a restricțiilor. Măsuri de acest gen au fost deja anunțate, dar deocamdată doar pentru persoanele vaccinate. 

VEZI ȘI: Restaurante deschise doar pentru vaccinați. Cîțu, precizări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel