Barcelona, La Rioja și Insulele Baleare roagă cetățenii care folosesc transportul în comun să nu vorbească, pentru a limita răspândirea Covid-19

Barcelona, La Rioja și Insulele Baleare roagă cetățenii care folosesc transportul în comun să nu vorbească / Imagine de Pexels de la Pixabay
Barcelona, La Rioja și Insulele Baleare roagă cetățenii care folosesc transportul în comun să nu vorbească / Imagine de Pexels de la Pixabay

Cetățenii din Barcelona, La Rioja și Insulele Baleare care folosesc transportul în comun au fost rugați să nu vorbească, pentru a limita răspândirea noului coronavirus. 

„Transportul silențios” a fost introdus în Barcelona. Practic, călătorii cu transportul public din orașul spaniol sunt rugați să păstreze tăcerea, pentru a limita răspândirea coronavirusului, transmite Euronews.

De asemenea, regiunea La Rioja și Insulele Baleare au adoptat aceeași măsură, bazându-se pe recomandările experților în sănătate.

Maria Cruz Minguillon, cercetător la Consiliul Național de Cercetare din Spania (CSIC), a explicat că „oamenii care strigă sau vorbesc la telefon pot emite cu până la cincizeci de ori mai multe particule de virus”.

Păstrarea tăcerii în transportul în comun este doar o recomandare, iar nerespectarea nu atrage după sine vreo sancțiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel