Bărbat din Timiș, cercetat penal după ce a filmat un spital despre care spunea că este gol

Bărbat din Timiș, cercetat penal după ce a filmat un spital despre care spunea că este gol / Foto: Pixabay
Bărbat din Timiș, cercetat penal după ce a filmat un spital despre care spunea că este gol / Foto: Pixabay

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a filmat un spital COVID-19 din Timişoara despre care spunea că este gol.

Poliţiştii timişoreni s-au sesizat din oficiu cu privire la comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat care a postat în spaţiul public imagini nereale despre situaţia dintr-un spital COVID-19 din Timişoara, transmite Agerpres.

"Având în vedere imaginile video apărute în spaţiul public pe o platformă de socializare, în care un bărbat afirmă faptul că s-ar afla la o unitate spitalicească din municipiul Timişoara, iar toate informaţiile prezentate de autorităţi cu privire la aglomerarea spitalului respectiv, cu pacienţi confirmaţi pozitiv, infectaţi cu virusul SARS-COV-2 ar fi false, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Urbană Timişoara s-au sesizat din oficiu pentru infracţiunea de comunicare sau răspândire, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin acestea se pune în pericol securitatea naţională. A fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări în vederea clarificării situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun", a anunţat, joi seara, Biroul de presă al Poliţiei Timiş.

O femeie s-a dat drept reporter Realitatea Plus când filma un spital. A făcut fake news: "Nimeni! Corturile de triaj de acolo sunt goale"

Deși suntem în plin val patru, iar spitalele sunt copleșite de numărul mare de pacienți COVID, unii continuă să răspândească știri false și să încerce să îi convingă pe ceilalți că ceea ce se vede la TV nu este adevărat. O femeie s-a dat chiar drept reporter Realitatea PLUS în încercarea sa de a fi credibilă. Aceasta s-a filmat în fața spitalului modular din Piatra Neamț  afirmând că acesta este gol și că acolo nu există pacienți COVID, așa cum afirmă autoritățile. Postul de Televiziune Realitatea PLUS a anunțat că se delimitează de informațiile false apărute și distribuite pe paginile de socializare. 

Femeia a oferit informații eronate și a spus că în unitate nu sunt pacienți, lucru contrazis de situația reală din spital. La un moment dat, aceasta a fost abordată de un bărbat, posibil un paznic, care a întrebat-o ce caută acolo. Aceasta i-a spus că este reporter Realitatea Plus. Atunci când a fost pusă să arate o legitimație de presă care să confirme cele spuse, femeia a spus că nu are niciun document la ea. Vezi AICI mai mult.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel