A fost prins bărbatul cu COVID-19, fugit din spital. Carmen Dorobăț: Ar fi greu să-i ținem sub cheie - UPDATE

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, spune că pericolul cel mai mare este ca bărbatul care a fugit dintr-un spital din Iași să răspândeacă infecția. 

UPDATE: Bărbatul infectat cu coronavirus care a fugit în această după-amiază de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași a fost prins de polițiști, anunță România TV. El a ieșit pe geamul de la baie al spitalului și a plecat pe jos spre localitatea sa natală. După 12 kilometri a fost găsit de oamenii legii. Cel mai probabil urmează să fie internat sub pază. 

- Știrea inițială - 

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre pacientul infectat cu coronavirus care a fugit din spital pe geamul de la baie.  

”În jurul orei 16:00, cadrele medicale au anunțat poliția pentru că un pacient în vârstă de 47 de ani a plecat din spital printr-un geam de la baie. Desigur că nu pe la poartă, probabil a sărit gardul. Să vedem în ce măsură și cât de repede va putea fi adus înapoi. El era spitalizat de mai multe zile, un pacient care avea o stare de nervozitate care a fost prezentă la mai mulți pacienți asimptomatici. Unii înțeleg, unii nu înțeleg de ce trebuie să stea în spital. 

Infecția poate fi răspândită 

Aceasta este adevărata problemă, pacientul poate răspândi infecția. El a mai încercat să fugă din spital în urmă cu două zile, drept pentru care am făcut astăzi o adresă către Prefectură pentru a avea în spital un echipaj de jandarmi. (...) Nu ne-am gândit că se poate ajunge până acolo încât să pleci printr-un geam de la baie. Psihologic vorbind, ar fi foarte greu să îi ținem sub cheie pentru că nu ar avea un impact pozitiv. Pe de altă parte iată că se pot întâmpla astfel de evenimente care sunt cu risc pentru cei din jur. Sperăm ca Poliția să rezolve foarte repede aceste probleme”, a declarat Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel