Bănicioiu, către Tătaru: Trebuie să explicaţi asta!

Deputatul Nicolae Bănicioiu a afirmat, luni, în plen, că România ar trebui să mărească numărul de testări pentru noul coronavirus, susţinând că ţara noastră este pe primul loc între statele din estul Europei la capitolul mortalitate din cauza acestui virus.

'S-a spus că testarea nu a fost la capacitate maximă, sunt de acord. Cred că aşa ar fi trebuit să procedeze şi România, să mărească numărul de testări. S-a spus că s-au făcut peste 260.000 de teste, dar nu s-a spus câte persoane au fost testate. Cred că datoria noastră era de a mări numărul de capacităţi de testare.' a menționat Bănicioiu.

'Trebuie să explicaţi de ce sunt diferenţe de testare de la un judeţ la altul'

'În timpul pandemiei, al acestei crize care a fost gestionată, Guvernul din care faceţi parte, spitalele judeţene şi toate entităţile medicale au fost practic în coordonarea Ministerului Sănătăţii, deci nu putem spune că nu s-au făcut anumite teste pentru că nu a vrut nu ştiu ce consiliu judeţean. Trebuie să explicaţi de ce sunt diferenţe de testare de la un judeţ la altul', i-a transmis Bănicioiu (Pro România) ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, în cadrul dezbaterii 'Ora Guvernului'.

El a adăugat că situaţia României în privinţa efectelor virusului nu trebuie comparată cu ceea ce s-a întâmplat în ţări precum Italia sau Spania.

VEZI ȘI Tătaru: NU avem nevoie de declarație după 15 mai!

'Noi trebuie să ne comparăm cu Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria'

'Mereu ne comparăm cu ţările care au intrat în primul val - Italia, Spania. Cred că noi ar trebui să ne raportăm la tot teritoriul din estul Europei, cu care ne compară şi OMS, cu care ne compară şi alte organizaţii serioase de statistică.' a spus Bănicioiu.

'Noi trebuie să ne comparăm cu Ungaria, Polonia, Serbia, Bulgaria. Dacă ne uităm la acest areal, vedem că suntem pe primul loc la toate capitolele, în primul rând la cel al mortalităţii. E adevărat că nu există probabil interesul politic de a se discuta o asemenea statistică, dar realitatea necoafată este aceasta', a mai afirmat Bănicioiu, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel