Bani mai mulți pentru spitalele din Brașov

Consiliul Judeţean Braşov, ședință rectificare bugetară
Consiliul Judeţean Braşov, ședință rectificare bugetară

Rectificarea bugetară în Consiliul Judeţean Braşov aduce mai mulți bani la dispoziția autorităților pentru spitalele care luptă în prima linia împotriva epidemiei de coronavirus.

Consiliul Judeţean Braşov a aprobat miercuri, într-o şedinţă de îndată organizată în sistem de videoconferinţă, rectificarea bugetului cu 10,7 milioane de lei, sumă care va suplimenta subvenţiile destinate celor şapte unităţi medicale din subordine, banii fiind luaţi de la capitolele Transporturi şi finanţarea programelor nerambursabile pentru proiecte culturale şi sportive.

Cea mai mare parte a banilor - 10,4 milioane de lei sunt destinaţi achiziţionării de materiale sanitare şi aparatură (ventilatoare, monitoare, injectomate, defibrilatoare, aparate EKG, etc) şi investiţii (paturi ATI- pentru Spitalul de Pneumoftiziologie) şi cazarea personalului la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

Restul de fonduri va asigura cazarea personalului medical de la Spitalul Clinic de Copii, cel Judeţean, cel de Obstetrică-Ginecologie şi Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie de la Sânpetru.

În cadrul acestei rectificări, capitolul Transporturi a fost diminuat cu suma de 6.383.520 lei, de la finanţarea Programelor nerambursabile pentru activităţi culturale şi sportive pe anul 2020 a fost luat întregul disponibil - 3.700.000 lei, iar creditele pentru finanţarea dobânzilor au fost diminuate cu 697.600 lei, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel