EXCLUSIV  Bani europeni pentru infrastructura României. Grindeanu: Există o situație care nu este simplă

Sorin Grindeanu   Foto: Crișan Andreescu
Sorin Grindeanu Foto: Crișan Andreescu

Invitat la interviurile DC News, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus că infrastructura rutieră stă mai bine decât cea ferovială în timp ce banii europeni pe care România poate să îi acceseze sunt aproximativ la fel pe ambele zone.

"Dacă facem o comparație între infrastructura rutieră și cea ferovială, surprinzător, cea rutieră stă mai bine decât cea feroviară. În acest moment, există o situație care nu este simplă și pe care va trebui să o gestionez, apropo de toate aceste companii de la CFR, unele dintre ele sunt într-o situație economică proastă, sunt pe pierderi și deja sunt termene și borne și lucruri pe care Comisia Europeană ni le-a impus prin PNRR", a spus Grindeanu la DC News TV, joi, 27 ianuarie. 

 

Banii europeni pe care România poate să îi acceseze pentru infrastructură

"Sunt comparabili banii europeni pe care România poate să îi acceseze, ca valoare, pe zona rutieră versus pe zona feroviară, aproape aceleași sume de bani", a adăugat Sorin Grindeanu. 

 

Zeci de ani de când nu s-a mai achiziționat material rulant nou

"Sunt zeci de ani de când nu s-a mai achiziționat material rulant nou, dar este pentru prima dată după zeci de ani în care putem să cumpărăm material rulant nou", a spus ministrul Transporturilor.

Tronsonul Arad-Caransebeş este în licitație pentru modernizare

"Pe de altă parte, de exemplu, în acest moment sunt în licitație pentru modernizare, tronsonul de la Arad spre Caransebeș și de asemenea sunt în perioada de licitații pe cele patru loturi pe Episcopia Bihorului-Cluj, pe varianta mai de Nord. Sunt bani aproximativ la fel pe zona ferovială cu cea rutieră și avea aceași lege a achizițiilor publice pe toate domeniile, nu se aplică doar la rutier", a mai declarat Sorin Grindeanu.

VEZI ȘI: Grindeanu (PSD), despre Timișoara „lui Fritz”: Pentru mine e surprinzător ce a făcut USR

Sorin Grindeanu, surprins de "un lucru" în legătură cu Timișoara și PNRR

Sorin Grindeanu (PSD) a explicat că l-a surprins faptul că, deși fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, e de la USR, asemenea primarului Dominic Fritz și lui Cristian Ghinea, "care a făcut PNRR-ul", Timișoara nu are niciun proiect major. 

"E cel puțin surprinzător, în momentul în care ai un primar USR, ministrul Transporturilor USR - fost, când s-a făcut PNRR, cel care a făcut PNRR-ul și ne spune de dimineață până seara, domnul Ghinea, tot USR. Nu există în PNRR niciun proiect major legat de Timișoara, nimic!", a spus Grindeanu la DC News TV, joi, 27 ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel