Băișanu, către noul director al Spitalului Suceava: De pe ce planetă vii, omule?

Ștefan Băișanu a declarat că la Spitalul de la Suceava lucrurile nu sunt încă reparate, iar noua conducere militară ar încerca să acopere greșelile celei anterioare, solicitând și teste rapide pentru toți sucevenii.

Deputatul sucevean Ștefan Băișanu este, până la urmă, mulțumit de schimbarea conducerii Spitalului de Urgență de la Suceava, însă dimensiunea focarului de infecție cu COVID-19 este mult mai mare decât este raportat, de aceea vrea și alte măsuri:

"Lucrurile au început să se miște în Suceava, după ce, prin intermediul mass-media, am dezvăluit tot ceea ce a făcut fosta conducere și anume a încercat să ascundă dimensiunile dezastrului și numărul morților bolnavi de COVID-19 pentru a pune batista pe țambal și astfel Gheorghe Flutur și Vasile Rîmbu, directorul spitalului, să nu aibă consecințe juridice ale propriei incompetențe", a declarat deputatul, la România TV, sâmbătă seara.

Nu este suficient

"În același timp am discutat și cu prim ministrul României, Ludovic Orban. În opinia mea, și el și președintele României au fost informați greșit de ceea ce se întâmplă la Suceava, de cei care greșiseră sau nu făcuseră ceea ce trebuie și nu voiau să arate dimensiunea reală. După discuție, la Suceava au venit militari cu echipamente, cu utilare astfel că strigătul meu s-a auzit și armata a preluat controlul. Dar nu este suficient. E nevoie de testare rapidă la nivelul întregului municipiu, pentru toată populația", a mai spus Băișanu.

"A fost trimis la Suceava un mare militar, domnul Oprea, care, în momentul acesta, în afară de treaba pentru care se face, este pus acolo pentru a-i scoate basma curată pe Flutur și pe Rîmbu, spunându-ne nouă, într-un comunicat de presă, cu mare tupeu zic, că medicii nu au vrut să folosească acele echipamente de protecție. Și-l întreb pe acel general: De pe ce planetă vii, omule? Nu știi că fosta conducere de la Suceava nu a dat niciun echipament? Au trimis, acei inconștienți, la bătălia asta pe medici, pe asistente și pe lucrătorii din spital dezbrăcați! Ca și cum un general și-ar trimite armata la luptă fără echipamente și fără armament ca să lupte cu cei care au avioane și mitraliere. Îl rog pe acest general să nu mai inducă opiniei publice faptul că medicii sunt vinovați", a mai declarat deputatul Ștefan Băișanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel