Bădălău amenințare. Pieleanu: Tango. Se tranșează anul viitor

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Niculae Bădălău spune că președintele Iohannis riscă o plângere penală dacă nu pune în aplicare decizia CCR referitoare la șefa DNA. Sociologul Marius Pieleanu spune că în acest moment se derulează un tango între președinție și executiv, care se va tranșa anul viitor. 

"Intrăm într-un tango politico-existențial între președinție și executiv. Nu se va merge până la suspendarea președintelui. Se merge într-o situație din aceasta critică reciprocă, dar care e profitabilă reciproc și care se va tranșa doar cu aflarea rezultatului la alegerile prezidențiale din iarna anului viitor. Până atunci, vom asista la declarații mai mult sau mai puțin belicoase de ambele părți. Adevărul, evident nu poate fi niciodată de o singură parte și va fi la mijloc. Numai cetățenii vor evalua corect că așa este în democrație. Noi vom asista și comentat toate lucrurile acestea. Sigur că într-o țară normală, președintele trebuia să pună în aplicare cu celeritate decizia CCR, dar asta ar fi creat o mare problemă pentru domnia sa, electorală și politică. Nu o va face. O altă soluție ar fi fost demisia doamnei Kovesi, dar nici asta nu se va întâmpla. Vom asista, repet la ducerea la capăt a mandatului în fruntea DNA a Laurei Kovesi și de asemenea la ducerea la capăt a mandatului a funcției de președinte al României de către Klaus Iohannis," a spus sociologul Marius Pieleanu.

Bădălău: se aplică legea penală 

Reamintim că Niculae Bădălău a spus astăzi ca președintele riscă o plângere penală. 

"În momentul ăsta avem o hotărâre definitivă care trebuie pusă în aplicare. În cazul în care nu este pusă în aplicare, cineva trebuie să notifice acea persoană, acel reprezentant al instituției. Domnul președinte al României nu este rege, nu este Carol, nu este Ferdinand. Este președinte democrat și trebuie s-o pună în aplicare. Nu pui în aplicare o hotărâre, orice șef de instituție, președinte, șef de cameră, prim ministru, se aplică legea penală," a declarat Niculae Badălău astăzi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel