Baciu anunță creșterea numărului de paturi la ATI

Andrei Baciu / Captură Digi24
Andrei Baciu / Captură Digi24

Andrei Baciu a anunțat, vineri, creșterea numărului de paturi la ATI. 

Secretarul de stat Andrei Baciu a declarat că „urmare a dispozițiilor premierului Florin Cîțu, principalul obiectiv a fost acela de a crește numărul de paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19”, precizând că „în acest sens, ieri am avut două întâlniri.”

Au fost identificate și operaționalizate până astăzi 12 paturi suplimentare de Terapie Intensivă, nouă la Constanța, unul în Bolintin Vale și două în București. Alte patru paturi de terapie intermediară vor primi aviz în cursul zilei de astăzi la Cantacuzino.”, a explicat Andrei Baciu. 

Pentru perioada următoare, au fost identificate 73 de paturi de ATI care pot fi operaționalizate și vor fi operaționalizate, împreună cu alte 14 paturi de terapie intermediară.”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

De asemenea, Andrei Baciu a declarat că la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală vor mai fi 20 de paturi suplimentare.

„Au pregătit un centru de evaluare a pacienților. A fost nevoie și de doi medici radiologi, care să vină în sprijin pentru punerea diagnosticului, ei au fost transferați de la Spitalul Colentina.”, a adăugat Baciu cu privire la „Matei Balș”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel