Bacalaureat 2019. Peste 300 de candidaţi au absentat de la proba obligatorie a profilului

Loredana Brumă / 03 iul 2019 / 12:18 Salveaza PDF Comentarii
Bacalaureat 2019
Descriere foto: Bacalaureat 2019

Un număr de 394 de candidaţi au lipsit miercuri în Capitală de la proba obligatorie a profilului din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. 

Conform sursei citate, doi candidaţi au fost eliminaţi de la această probă. În Capitală, 13.885 de absolvenţi de liceu se înscriseseră să susţină proba obligatorie a profilului - Matematică, Istorie sau Geografie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării - E)d) - este programată joi. Primele rezultate vor fi afişate pe 8 iulie (ora 12,00), în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro.

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie. Pentru a fi declarat promovat un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22