BACALAUREAT 2019. Peste 13.000 de candidaţi prezenţi în Bucureşti la proba scrisă de Limba română

Loredana Brumă / 01 iul 2019 / 14:18 Salveaza PDF Comentarii
Învățământ
Descriere foto: Învățământ

Un număr de 13.030 de absolvenţi de liceu dintre cei 13.287 înscrişi au participat luni, în Capitală, la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, potrivit unui centralizator al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Conform sursei citate, un elev a fost eliminat de la această probă. Probele scrise din prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019 au început luni. Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă - E)b) - maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană şi italiană, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului - E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), este programată joi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 16,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26