Azilurile de bătrâni europene, procent incredibil al morților. Datele sunt șocante

Aproximativ jumătate din toate morțile cauzate de Covid-19 ar fi survenit în azilurile din unele țări europene.

Aproximativ jumătate din toate morțile cauzate de Covid-19 ar fi survenit în azilurile din unele țări europene, a transmis The Guardian. Datele provin de la academicii britanici, care avertizează că în aceste unități trebuie depus același efort ca în spitale.

Informațiile preliminare din mai multe surse oficiale arată că în Italia, Spania, Franța, Irlanda și Belgia, între 42% și 57% din decesele provocate de virus au avut loc în casele de îngrijire, conform unui raport al academicienilor de la London School of Economics.

Situația este subestimată în Anglia

Datele publicate despre morțile din azilurile de bătrâni engleze și galeze ar fi subestimări semnificative, fiind raportate doar 20 de decese până pe 27 martie. Următoarele cifre vor fi aflate marți, însă, cel mai probabil, nu vor fi actualizate.

Săptămâna trecută, Care England a transmis că cifrele se aproprie de 1.000 de decese, iar multe case de îngrijire au zeci de morți.

Italia, Spania și Franța, rezultate similare

În Italia, un studiu guvernamental care acoperea morțile dintr-o zecime a azilurilor din țară a sugerat că 45% din toate decesele din peninsulă ar fi survenit în aceste instituții. Aceleași date centralizate de guvernul francez a descoperit că aceeași proporție a celor aproape 14.000 de morți din Franța ar fi survenit în aziluri.

În Spania, datele guvernamentale scurse sugerează că 57% din toate morțile cuprinse între 8 martie și 8 aprilie au survenit în casele de îngrijire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel