Azi începe vaccinarea anti COVID-19 în Marea Britanie cu vaccinul Pfizer

Serviciile de asistență medicală din Marea Britanie se pregătesc să înceapă administrarea primelor doze de vaccin Pfizer BioNTech, la mai puțin de o săptămână după ce Regatul Unit a devenit prima națiune occidentală care a aprobat un vaccin Covid-19.

Vaccinările încep marți în Anglia, Țara Galilor și Scoția. Irlanda de Nord a declarat că va începe administrarea vaccinului la începutul săptămânii, dar nu a specificat în ce zi, scrie CNN

Procesul, care este complicat de nevoia de a păstra vaccinul Pfizer BioNTech în condiții stricte și de a da fiecărui beneficiar două doze, la trei săptămâni distanță, va fi atent urmărit din întreaga lume.

Saffron Cordery, director executiv adjunct al furnizorilor de servicii NHS, a declarat duminică pentru Sky News că 50 de centre de spitale din întreaga Anglie au primit deja alocarea vaccinului și că distribuția acestuia „a fost într-adevăr bine începută acum”.

Câte persoane vor fi vaccinate 

Oficialii britanici din domeniul sănătății se așteaptă să aibă până la 4 milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech, care oferă o protecție de până la 95% împotriva Covid-19, disponibile până la sfârșitul lunii decembrie, a spus Cordery.

Guvernul a comandat până acum 40 de milioane de doze de vaccin Pfizer BioNTech, suficient pentru a vaccina 20 de milioane de persoane, sau o treime din populația Regatului Unit. În Marea Britanie s-au înregistrat mai multe decese din cauza Covid-19 decât oriunde în Europa.

Condiții excepționale pentru noul vaccin

Primele doze de vaccin ar fi sosit în Marea Britanie joi seară, transportate de o flotă de camioane nemarcate prin Eurotunnel din Belgia către depozite nedivulgate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, potrivit afiliatului CNN ITV News.

Anunțul guvernului britanic de aprobare cu o zi mai devreme a fost urmat de confuzie cu privire la cine va primi primul vaccin și cum ar putea fi administrat în condiții de siguranță, având în vedere constrângerile logistice.

Vaccinul trebuie păstrat la minus 70 de grade Celsius, o temperatură posibilă numai în congelatoare speciale. Odată scoase din congelator, autorizația MHRA impune ca dozele să fie păstrate la frigider și utilizate în termen de 5 zile. Loturile pot fi mutate și reambalate doar într-un număr mai mic de doze de un număr limitat de ori și în condiții stricte. După ce un flacon este diluat pentru injectare, acesta nu poate fi transportat și trebuie utilizat în șase ore sau aruncat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel