Avocata Maria Vasii, despre Alina Bica: Nu mă onorează ceea ce spun, însă îmi asum

Scutaru Cristina / 18 oct 2018 / 18:40 Salveaza PDF Comentarii
Alina Bica
Descriere foto: Alina Bica

Avocata Maria Vasii a făcut un comentariu despre Alina Bica, fosta șefă DIICOT.

”Nu mă onorează ceea ce urmează să spun, însă îmi asum. Eu zic că doamna Bica nu și-a fundamentat cariera neapărat pe performanțele profesionale, ci pe un sistem în care totul era posibil dacă erai în locul potrivit și aveai conexiunile necesare. Probabil că așa a fost și convinsă să plece în Costa Rica, fiind convinsă că totul se aranjează, că totul este pregătit.

Dacă ar fi studiat mai bine legislația în materie, putea să știe că nu are această garanție. În orice țară care a semnat convenția Interpol... era la fel expusă riscului de a fi adusă în România cu atât mai mult cu cât este în executarea unei hotărâri de condamnare, nu are niciun fel de drept de a solicita azil. Are doar anumite facilități legate de statutul de refugiat pe care dânsa nu îl are.

Deci în nicio țară semnatară a convenției Interpol nu aveau certitudini din punct de vedere juridic, nici Alina Bica, nici Elena Udrea. Dacă doar citeau acest act fundamental de funcționare Interpol... ar fi știut acest lucru, doar că înainte de a citi, dânsele s-au bazat pe aceste promisiuni obscure care nu au funcționat”, a zis Maria Vasii la Antena 3 în emisiunea Alessandrei Stoicescu. 

În arest preventiv pentru două luni

Şeful biroului Interpol Costa Rica, Gustavo Chinchilla, a anunţat că Elena Udrea şi Alina Bica se află în acest moment în arest preventiv pentru două luni în centrul penal Vilma Curling în aşteptarea procesului de extrădare.

"De obicei, odată ce efectuăm arestarea, guvernul care o cere are două luni la dispoziţie pentru a finaliza toate formalităţile necesare. Totuşi, cele două persoane reţinute au dreptul să facă recurs pentru ca procesul să nu fie dus până la capăt", a declarat Chinchilla, într-o conferinţă de presă difuzată pe canalul Agenţiei de Investigaţii Judiciare din Costa Rica.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22