Avertizare privind intrarea/tranzitul pe teritoriul Bulgariei. Când se cere TEST COVID

Autoritățile din Bulgaria au explicat în ce condiții este nevoie un test Covid, privind intrarea sau tranzitul pe teritoriul acestei țări. 

 

Ambasada României în Republica Bulgaria a făcut un anunț important pentru cetățenii români, privind intrarea/tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria. 

Când nu trebuie test COVID



”Conform Ordinului ministrului bulgar al sănătății nr. RD-01-547 din 30 septembrie 2020, valabil până la 30 noiembrie 2020:

NU TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV cetățenii români care:

- au punctul inițial al călătoriei în România sau într-un alt stat membru UE;
- au punctul inițial al călătoriei în următoarele state: Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, statele părţi la Acordul Schengen (inclusiv Republica San Marino, Principatul Andorra, Principatul Monaco, Vatican), Serbia, Turcia, Belarus, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Noua Zeelandă, Republica Rwanda, Republica Coreea, Regatul Thailanda, Republica Tunisiană, Republica Orientală a Uruguayului şi Emiratele Arabe Unite;
- tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria (indiferent de destinație).

Când se cere test COVID

TREBUIE SĂ PREZINTE UN TEST PCR NEGATIV, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul Republicii Bulgaria, cetățenii români care au punctul inițial al călătoriei într-un alt stat decât cele menționate anterior (nu și pentru cei care doar tranzitează Bulgaria).

NU mai este necesară completarea unei declarații pe propria răspundere la intrarea în Bulgaria, indiferent de scopul călătoriei (tranzit, turistic, personal sau de afaceri)”, se arată într-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel