Avertisment TERIBIL în UK: 50.000 de cazuri de COVID/zi, la mijlocul lui octombrie

Coronavirusul lovește în forță statele din UE, în contextul în care oficialii vorbesc despre al doilea val de COVID-19. 

În Marea Britanie, s-ar putea ajunge la 50.000 de cazuri noi de COVID-19, până la mijlocul lui octombrie. Conform datelor oficialilor britanici, din momentul în care a început explozia de cazuri în UK, la fiecare 7,7 zile se dublează numărul de noi infectări. Numărul înaintat de 50.000 de cazuri noi/zi, la mijlocul lui octombrie, ar putea deveni realitate dacă nu se iau măsuri restrictive. 

Omul de știință Patrick Vallance, consultant științific în Marea Britanie, a spus că această cifră ar putea duce la 200 de decese în plus pe zi, la o lună după aceea, conform BBC. 

Marți, va avea loc o ședință de urgență extrem de importantă în Marea Britanie, pregătită de la nivelul premierului, în care este de așteptat să fie luate noi decizii. 

Duminică, au fost raportate 3.899 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 18 decese cauzate de coronavirus. 

”În acest moment, ne gândim că epidemia se dublează la aproximativ 7 zile” a precizat Patrick Vallance, adăugând că ”Dacă, și este un mare dacă, dar dacă continuă neîntrerupt și crește, dublându-se la fiecare 7 zile... dacă va continua, vom ajunge undeva la 50.000 de cazuri pe zi undeva la mijlocul lui octombrie” . 

”50.000 de cazuri pe zi este de așteptat să ducă, o lună mai târziu, deci la mijlocul lui noiembrie, la 200 de decese în plus pe zi” a explicat medicul. ”Provocarea, prin urmare, este să ne asigurăm că dublarea cazurilor nu se produce la fiecare 7 zile.” a continuat specialistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel