Avem dreptul la Sănătate Europeană! „Să nu lăsăm oamenii să moară din cauza banilor”

Când primești un diagnostic crunt, precum leucemie limfoblastică acută, dacă nu ai acces la tratamente și nu primești toate serviciile medicale de care ai nevoie, atunci când ai nevoie de ele, n-ai nicio șansă. O dovedește un exemplu fericit, acela al unui tânăr de 32 de ani care a avut norocul să aibă acces la toate tratamentele de care a avut nevoie. El militează acum, alături de Coaliția pentru Sănătate Europeană, pentru dreptul semenilor săi la tratamente. Iată mărturia sa cutremurătoare!

Suntem cetățeni europeni cu drepturi depline de la intrarea României în marea Uniune Europeană, la 1 ianuarie 2007. Acces la medicamente și tratamente nu avem, însă, ca restul semenilor noștri.

Coaliția pentru Sănătate Europeană, din care fac parte atât ARPIM (Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente), INSDE (Institutul pentru Dezvoltare în Sănătate și Educație), cât și și foarte multe asociații de pacienți, militează pentru schimbarea sistemului de sănătate românesc, în care boli videcabile în altă parte a Europei, sunt încă o condamnare la moarte.

Confesiunea uni om care a avut noroc

Cel mai mult contează să ai acces la tratamente, după o arată exemplul pe care vi-l prezentăm astăzi. E a al unui tânăr care se consideră norocos, motiv pentru care este unul dintre ambasadorii campaniei pentru o Sănătate Europeană.

„Ca să poți să te lupți cu boala ai nevoie de resurse. Și mi-aș dori ca toți să fie asigurați din punct de vedere medical. În primul rând, să aibă acces la medicamente și la chimioterapie, și la orice este nevoie pentru fiecare diagnostic în parte", spune tânărul.

Mărturia sa cutremurătoare, pe DC MEDICAL.RO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel