Autoritățile își recunosc eșecul în criza Covid-19: NU am reușit să-i protejăm!

Populația de peste 70 de ani a Suediei a fost puternic afectată - chiar și cei instituționalizați în centrele de îngrijire nu au fost ocoliți de pandemie.

Într-o declarație făcută recent, primul ministru al Suediei, Stefan Löfven, recunoștea că a fost peste putința autorităților să îi protejeze pe cei în vârstă. Acesta a spus: „Nu am reușit să îi protejăm pe cei mai vulnerabili cetățeni, pe cei mai în vârstă, în ciuda bunelor noastre intenții”.

Declarația a venit în contextul în care numeroase centre de îngrijire a bătrânilor au fost afectate de pandemie. Suedia a interzis vizitele aparținătorilor pe 31 martie, însă asemenea altor țări europene rudele, angajații și liderii sindicatelor suedeze se tem că echipamentul de protecție a ajuns prea târziu, iar bătrânii nu au fost pe deplin protejați. Mulți din cei ce lucrează în sistem critică modul în care autoritățile regionale au gestionat criza, mai ales că protocoalele nu încurajează trimiterea bolnavilor la spital, iar oxigenul nu poate fi administrat în lipsa unui medic, informează BBC.

Ne-au spus să nu îi trimitem la spital

„Ne-au spus să nu trimitem pe nimeni la spital, chiar dacă au în jur de 65 de ani și mai au ani mulți de trăit. Ni s-a zis să nu îi trimitem”, a spus Latifa Löfvenberg, o asistentă care activa în mai multe centre de vârstnici din Gävle, la nord de Stockholm.

Deciziile legate de gestionarea crizei coronavirusului sunt luate la nivel regional, iar recomandările venite de la autoritatea centrală sugerează că pacienții în vârstă din centrele de îngrijire, fie private sau de stat, nu ar trebui trimiși imediat la spital pentru îngrijire. Doctorul Thomas Linden, șeful serviciilor medicale de la Direcția Națională de Sănătate a Suediei spune că îngrijitorii cu pregătire ar trebui în mod profesional să evalueze starea și potențialele beneficii în detrimentul factorilor de risc și discomfort psihic provocat de transportul pacientului la spital. De asemenea, trebuie să se ia în calcul și faptul că transportul și spitalizarea măresc șansele de a contacta virusul, iar vârsta pacientului este un factor important, dar nu esențial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel