Autoritățile din Thailanda oferă vaci persoanelor care se vaccinează

Autoritățile din Thailanda oferă vaci persoanelor care se vaccinează  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Autoritățile din Thailanda oferă vaci persoanelor care se vaccinează / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Autoritățile din Thailanda au descoperit o metodă inventivă pentru stimularea campaniei de vaccinare.

O regiune din nordul Thailandei a descoperit un mod inventiv de a stimula campania de vaccinare anti-Covid – persoanele vaccinate sunt înscrise într-o tombolă în care pot câștiga în fiecare săptămână câte o vacă, relatează Reuters. De luna viitoare, oricare sătean vaccinat din districtul Mae Chaem, din provicinia Chiang Mai, poate să fie fericitul câștigător al unei vaci tinere în valoare de aproximativ 320 de dolari, scrie digi24.ro.

Tombola, care se va desfășura pe parcursul a 24 de săptămâni, a fost primită cu entuziasm de orășelul de 43.000 de locuitori. Autoritățile au anunțat-o la începutul acestei săptămâni.  

„Numărul de vaccinați a crescut de la sute la mii în doar câteva zile. Sătenii noștri iubesc vacile. Vacile pot fi vândute pe bani”, spune șeful de district, Boonlue Thamtharanurak. El a mai precizat că peste 4.000 de persoane din grupurile de risc, inclusiv oameni de peste 60 de ani sau cu boli cronice, s-au înregistrat pentru a se vaccina anti-Covid.

Nu este, însă, singura provincie din Thailanda care propune astfel de modalități creative de a stimula campania de vaccinare – anterior, autoritățile thailandeze din alte regiune au dat lănțișoare de aur cadou, cupoane cu reduceri la magazine sau chiar sume de bani oamenilor pentru a îi convinge să se vaccineze. În jur de 1,64 de milioane de thailandezi s-au vaccinat până acum cu cel puțin o doză, iar alte 7 milioane sunt înregistrați pentru a se imuniza. Țara are o populație de aproximativ 66 de milioane, precizează Publika.

Șeful Pfizer spune că e nevoie de a treia doză de vaccin

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie de o altă doză de vaccin împotriva coronavirusului după opt luni de la imunizare, pentru a combate mutațiile care au apărut de la dezvoltarea vaccinului original, scrie Greek Reporter. El a făcut aceste declarații la Delphi Economic Forum VI din Atena.

De la începutul acestui an s-a tot discutat despre faptul că noile variante ale coronavirusului au apărut în întreaga lume și că ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Variantele au fost urmărite în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York și multe alte zone din întreaga lume, deoarece virusul a găsit gazde la cei care nu primiseră încă vaccinurile și a suferit mutații (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel