Austria, decizie referitoare la purtarea măștilor

Austria nu va mai solicita de la 15 iunie oamenilor să poarte măşti de protecţie împotriva coronavirusului în şcoli, magazine şi locuri turistice și nici nu va mai impune o limită de patru adulți la o masă în baruri și restaurante, a declarat vineri cancelarul Sebastian Kurz.

Austria a introdus un blocaj la începutul focarului și a avut cu mult mai puține decese pe cap de locuitor decât multe dintre statele vecine ale sale. A fost una dintre primele țări din Europa care a reușit să slăbească restricțiile, începând cu 14 aprilie. Magazinele, restaurantele, barurile, școlile și hotelurile s-au redeschis de atunci.

Vineri, cancelarul Sebastian Kurz a declarat că de pe 15 iunie măștile de protecție care sunt folosite la prevenirea răspândirii pandemiei de SARS-CoV-2 nu vor mai fi obligatorii în magazine sau la școală", a spus Kurz într-o conferință de presă.

Pe de altă parte, măștile vor continua să fie obligatorii pe transportul public, în unitățile de sănătate, inclusiv farmaciile și la furnizorii de servicii în care distanța socială nu poate fi asigurată, cum ar fi la coafor, a adăugat el.

Se va ridica și limita care permite barurilor și restaurantelor să depășească cel mult patru adulți la o masă, iar timpul obligatoriu de închidere al licalurilor va fi prelungit cu încă două ore, de la 11:00, cât este impus acum, scrie Reuters.

Până în prezent, Austria a avut 16.575 de cazuri de coronavirus confirmate și 668 de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel