Aurescu, reuniune în Formatul București (B9) alături de ministrul de externe al Franței

Aurescu, reuniune în Formatul București (B9) alături de ministrul de externe al Franței   /   Sursă foto: Gov.ro
Aurescu, reuniune în Formatul București (B9) alături de ministrul de externe al Franței / Sursă foto: Gov.ro

Mâine, 3 februarie 2022, Bogdan Aurescu va găzdui o reuniune în Formatul București 9 (B9) cu ministrul francez pentru Europa și afaceri externe, Jean-Yves Le Drian.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va găzdui joi, 3 februarie 2022, o rundă de consultări (în format hibrid) a miniștrilor afacerilor externe ai statelor din Formatul București 9 (B9) cu ministrul francez pentru Europa și afaceri externe, Jean-Yves Le Drian, aflat în vizită la București.

La reuniune, care se va axa pe tema situației îngrijorătoare de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre, va lua parte, la invitația ministrului român de externe, și ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, în format VTC.

După consultările în Formatul București 9, ministrul Bogdan Aurescu și omologul francez Jean-Yves Le Drian vor susține o conferință comună de presă, începând cu ora 11:00.

Evenimentul va avea loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31), sala Grigore Gafencu.

Dîncu, despre relocarea de trupe americane în România: O mișcare pragmatică față de cererile aberante ale Rusiei

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, a fost invitat la News Hour by CNN, la Antena 3, unde a vorbit despre relocarea a 1.000 de soldați americani pe teritoriul României:

„Această solicitare nu este una nouă, ci face parte din ceea ce, după Anexarea Crimeei, toate statele de pe Flancul Estic au cerut. Săptămâna trecută am avut o discuție cu omologul meu american, Lloyd Austin, am discutat foarte multe detalii despre această decizie care urma să se ia și evident că ne bucurăm să auzim de asta.

Nu este legată neapărat de o înrăutățire a situației de la granița Ucrainei, nu este o mișcare tactică, ci este o mișcare pragmatică în care este vorba nu doar de a răspunde unei cereri de securitate, ci și a răspunde pragmatic și direct la cererile aberante ale Federației Ruse, acelea de se construi aici o zonă-tampon sau o zonă de influență din care să lipsească NATO.

NATO a vrut să arate că nu își vor retrage efectivele de aici, ba din contră, vor îmbunătăți această prezență cu rol 100% defensiv.“, a spus Vasile Dîncu (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel