Augustin Zegrean îl contrazice pe Tudorel Toader: Nu premierul decide

Zegrean
Zegrean

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a vorbit, la Antena 3, despre situațiile generate de demiterea lui Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiției. 

”Fiind vorba despre remaniere, în situația de remaniere, președintele este cel care decide, nu premierul, așa scrie în Constituție. Președintele numește și revocă la propunerea primului ministru, de aici încolo e treaba președintelui dacă o face, când o face și cum o face” a spus Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, la Antena 3. 

Tudorel Toader spunea, în această dimineață, că ”Există sigur Constituție, este o decizie, cred că 875, a Curții, din 2018, care spune că premierul are rolul decisiv în procesul de numire și de revocare a unui ministru. Pentru că eu v-am spus și am deplină convingere faptul că Guvernul îi aparține primului ministru. Nici președintelui și nici Parlamentului. Prin urmare, voița primului ministru este decisivă și o voi respecta."

Iohannis, refuz miniștri, aspect nereglementat

Întrebat câte nominalizări poate refuza președintele, Augustin Zegrean a explicat că nu este reglementat acest aspect: ”Nu este reglementată povestea aceasta, nu scrie în Constituție și nici în legea Guvernului de câte ori președintele poate să refuze. Este decizia aceea a CCR care spune că președintele poate să refuze o singură dată, dar mai este o decizie a CCR care spune că președintele poate să ceară premierului să vină cu altă propunere”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel