Remaniere Guvern. Şerban Nicolae: Preşedintele nu dă socoteală pentru actele guvernării

 Serban Nicolae
Serban Nicolae

Senatorul Şerban Nicolae a comentat asupra situaţiei guvernamentale în contextul în care Executivul aşteaptă un răspuns de la preşedintele Klaus Iohannis privind noile nominalizări de miniştri. 

Senatorul Şerban Nicolae a afirmat că, în mod normal, lucrurile ar trebui să se rezolve simplu: preşedintele să ia act de decizia Guvernului şi a majorităţii parlamentare de schimbare a unor miniştri iar noii membri ai cabinetului să înceapă treaba într-un timp cât mai scurt.

"În timpul mandatelor unor preşedinţi care s-au menţinut în limitele Constituţiei, mă refer la Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, toate aceste aberaţii pseudo-constituţionale nu aveau loc. Acum s-a ajuns la tot felul de anomalii care se întâmplă de la Băsescu şi Iohannis încoace. Din punctul meu de vedere lucrurile sunt cât se poate de clare: asumarea guvernării o are majoritatea parlamentară, de aceea se dă şi un vot de încredere în Parlament, preşedintele neavând alt rol decât acela de a sancţiona, în sensul că ia act şi oficializează situaţia certificată de Parlament. Lucrurile ar trebui să decurgă foarte simplu: s-a înaintat solicitarea de remaniere, preşedintele revocă pe cei a căror revocare se cere şi numeşte noii miniştri", a declarat Şerban Nicolae. 

"Preşedintele nu dă socoteală pentru actele guvernării"

"Nu este responsabilitatea preşedintelui. Preşedintele nu dă socoteală pentru actele guvernării. Dimpotrivă, după cum se vede cât se poate de clar, este unul dintre cei mai violenţi critici ai guvernării, tocmai pentru că nu-şi asumă răspunderea guvernării, nu are atribuţii în privinţa formulei guvernamentare, a echipei şi a programului de guvernare. Acestea sunt atributele Parlamentului şi ale majorităţii parlamentare. Dar cu anomaliile din ziua de azi nimic nu ne miră", a concluzionat Şerban Nicolae. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel