Augustin Lazăr, REVOCAT de Tudorel Toader. CUTREMUR în justiție: A DETURNAT activitatea Ministerului Public

D.C. / 24 oct 2018 / 19:00 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Descriere foto: Augustin Lazăr

Augustin Lazăr, REVOCAT. Tudorel Toader a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcția de procuror general al României. 

Tudorel Toader, ministrul Justiției, a decis, în urma evaluării, să-l revoce pe Augustin Lazăr de la conducerea PÎCCJ. Propunerea de revocare va ajunge pe masa de la Palatul Cotroceni, a președintelui Klaus Iohannis. Dacă-n cazul revocării șefei DNA, nu se cunoștea procedura și a durat mai mult, fiind sesizată CCR, de această dată lucrurile vor fi mai simple. Președintele Klaus Iohannis nu are drept de a refuza această revocare. 

”Concluzia generală e a necesității de revenire la normalitate, la cunoașterea și respectarea competențelor constituționale, legale și o interpretare și aplicare a legii în baza principiului loialității constituționale” a spus Tudorel Toader. Ministrul Justiției a adăugat că ”prin urmare, considerăm că actele și faptele enumerate în prezentul raport, de netolerat într-un stat de drept, demonstrează că activitatea managerială a dlui Augustin Lazăr contravine obligațiilor constituționale și legale. În aceste condiții, nu se mai poate susține ocuparea și exercitarea de către domnia sa a funcției de conducere din Ministrului Public. Toate elementele prezentate susțin gravitatea comportamentelor, mesajelor publice, ale procurorului general, care, prin managementul realizat a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituțional”. 

”Pentru aceste acte și fapte, declanșez procedura de revocare din funcție a procurorului general al României, dl Augustin Lazăr, prezentul raport, însoțit de propunerea de revocare, va fi transmis în seara aceasta către Secția de procurori a CSM, în vederea studierii și elaborării avizului consultativ, precum și președintelui României, pentru a decide conform competențelor legale ce-i revin” a spus Tudorel Toader. 

Augustin Lazăr este procuror general al României din aprilie 2016. Anterior, el a fost Procuror General al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, funcție pe care ar urma să se întoarcă dacă nu va avea o altă variantă. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24