Au TESTAT de COVID-19 jumătate din populația țării, într-o singură zi. Iată unde se întâmplă

O țară din Europa cu o populație de aproximativ 5,5 milioane de locuitori a reușit să testeze aproape jumătate din populația țării într-o singură zi. Iată unde se întâmplă.

Aproape jumătate din întreaga populație a Slovaciei a fost testată de COVID-19 sâmbătă, prima zi a unui test de două zile la nivel național, în speranța stopării creșterii cazurilor comunitare. Ideea, o premieră pentru o țară de dimensiunea Slovaciei, este urmărită de alte națiuni care caută modalități de a încetini răspândirea virusului și de a evita colapsul sistemelor de sănătate.

1% dintre cei testați au avut virusul


Ministrul apărării, Jaroslav Naď, a declarat duminică că 2,58 milioane de cetățeni slovaci au făcut un testul, iar 25.850, adică aproximativ 1%, au fost testați pozitiv și au fost nevoiți să intre în carantină. Slovacia are o populație de 5,5 milioane și își propune să testeze cât mai mulți oameni, cu excepția copiilor sub 10 ani.

Peste 40.000 de medici și echipe de sprijin formate din soldați, poliție, lucrători administrativi și voluntari au lucrat în aproximativ 5.000 de locuri pentru a face testele.Acestea au fost gratuite și voluntare, dar guvernul a spus că va impune izolarea celor care nu participă, inclusiv interzicerea de a merge la muncă. Primul ministru al Slovaciei, Igor Matovič, și-a cerut scuze pentru că a făcut presiuni asupra oamenilor să participe, dar a spus că cerința este justificată. „Libertatea trebuie să meargă împreună cu responsabilitatea față de cei care ... sunt cei mai slabi dintre noi, pacienți oncologici, bătrâni, persoane cu alte boli”, a spus el într-o conferință de presă, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel