Au scăpat de COVID-19? Țara care a marcat 100 de zile FĂRĂ transmitere comunitară a coronavirusului

Au marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului. Se bucură, dar nu lasă garda jos.

Noua Zeelandă a marcat 100 de zile fără transmitere comunitară a coronavirusului, au anunţat duminică autoritățile, transmite CNN.

În prezent sunt active 23 de cazuri de COVID-19 în ţară, dar toate au fost detectate la frontieră şi sunt tratate în centre de izolare. În total, țara cu o populație de 5 milioane de oameni a raportat doar 22 de decese coronavirus. Primul caz “importat” cunoscut în Noua Zeelandă a fost înregistrat la 26 februarie, iar ultima transmitere comunitară a fost detectată la 1 mai.

Directorul general al serviciilor de sănătate Ashley Bloomfield a declarat că această realizare trebuie sărbătorită, dar i-a avertizat pe cetățeni ca nu trebuie să lase garda jos.

 “Am văzut în străinătate cât de repede a reapărut virusul şi s-a răspândit în zone în care fusese sub control şi trebuie să fim pregătiţi să izolăm rapid orice cazuri viitoare în Noua Zeelandă. Fiecare persoană din echipa de cinci milioane (populaţia Noii Zeelande – n.r.) are un rol de jucat în aceasta”, a declarat Ashley Bloomfield.

În timp ce alte țări vecine continuă să lupte împotriva focarelor, Noua Zeelandă este considerată drept  un exemplu despre cum trebuie dusă lupta împotriva Covid-19. Un motiv esențial este că, deși țara pare să aibă coronavirusul sub control, autoritățile încă testează mii de oameni pe zi.

Noua Zeelandă şi-a închis graniţele pentru străini începând cu 19 martie, iar carantina la nivel naţional a început la 23 martie. Ulterior toate restricțiile au fost ridicate treptat. În prezent doar granițele sunt închise. În țară au voie să intre doar cetățenii și rezidenții Noii Zeelande care la sosire trebuie să stea 14 zile în carantină instituționalizată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel