Au donat banii de nuntă celor vulnrabili în fața COVID-19

Doi tineri proaspăt căsătoriți au preferat să doneze din banii de nuntă familiilor vulnerabile în fața noului Coronavirus. 

Doi tineri căsătoriţi din capitala Afganistanului, Kabul, au donat o parte din banii de nuntă familiilor nevoiaşe, pentru ca acestea să poată face faţă pandemiei de coronavirus, informează vineri DPA.

Studenţi la economie în Kabul, Mahdi Deewan şi Khatera Akbari s-au căsătorit în urmă cu o săptămână, însă în loc să sărbătorească fericitul eveniment într-o sală luxoasă, cu sute de oaspeţi, aşa cum se obişnuieşte în această ţară, ei au preferat doar o mică petrecere, în prezenţa ambelor familii.

Nu și-au dorit o petrecere mare

De când s-au îndrăgostit în urmă cu aproximativ un an, cei doi s-au gândit să nu facă o petrecere mare. Mai mult, potrivit mirelui - Deewan (24 de ani) -, ei îşi doreau să pună bazele unei mici afaceri.

Odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus în Afganistan şi cu hotărârea guvernului de a plasa mai multe oraşe, inclusiv capitala, în carantină, cei doi au decis să doneze o parte din banii pe care i-au strâns pentru nuntă familiilor sărace.

Câți bani au fost donați 

Cuplul a distribuit peste 1.000 de dolari în numerar către 40 de familii din Kabul, multe dintre acestea depinzând de echivalentul celor câţiva dolari câştigaţi zilnic pentru supravieţuire.

'Sunt fericită că am putut ajuta oamenii", a declarat mireasa, în vârstă de 23 de ani, prin telefon pentru DPA.

La început, familiile lor s-au împotrivit acestei decizii, însă într-un final tinerii i-au putut convinge. "Familia şi-a dorit o petrecere mare", a povestit Deewan. "Însă pandemia a fost o şansă de a ajuta familiile nevoiaşe", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel