Atenționare meteo pentru București. Cum s-a pregătit PMB

Sebastian Florea / 17 dec 2018 / 20:41
Iarnă grea
Iarnă grea

Atenționarea meteo pentru București a determinat PMB să pregătească utilajele să intervină în cursul nopţii, în vederea deszăpezirii.

Primăria Capitalei informează că aproximativ 300 de utilaje sunt pregătite să intervină pe străzile din Capitală, având în vedere informările emise de meteorologi pentru Bucureşti, care anunţă ploi, lapoviţă, ninsoare şi condiţii favorabile formării poleiului.

Conform unui comunicat PMB, operatorii de deszăpezire au activat 44 de puncte fixe în proximitatea pantelor, rampelor şi a podurilor, astfel încât intervenţia utilajelor să fie cât mai promptă şi eficientă. Pentru intervenţia din noaptea de luni spre marţi sunt pregătite 297 de utilaje care vor acţiona prin pluguire şi împrăştierea de material antiderapant.

Citește și: Primăria Sectorului 4 a început distribuirea lemnelor de foc pentru familiile cu venituri mici

Primăria reaminteşte că Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti are deschis non-stop un serviciu de urgenţe sociale, iar la telefonul scurt 021.9524 bucureştenii pot sesiza cazurile de persoane fără adăpost de pe raza Capitalei.

De asemenea, PMB pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868 la care se pot semnala eventuale probleme apărute în urma precipitaţiilor.

Citește și: Titlul de Cetățean de onoare, acordat unui număr de 14 personalități