Virusul COVID-19 există și în ochi. Monica Pop: Categoric! Trebuie spălați cu apă rece

Monica Pop trage un semnal de alarmă în ceea ce privește infecția cu COVID-19. 

Aceasta susține că la cei infectați, virusul există și în ochi. Întrebată dacă există și în ochi sau poate fi doar o poartă de intrare, medicul a răspuns că ambele variante sunt adevărate. 

"Și una și alta. În primul rând, în secreția conjunctivală, orice fel de virus poate exista, virusul de hepatită, virusul de rujeolă, virusul de varicelă și chiar există complicații oculare în situația asta. Atâta timp cât în structura anatomică există canalul lacrimo-nazal, am spus tot. De obicei, virusul intră prin nas și trece prin canalul lacrimo-nazal, în secreția oculară. Categoric!", a declarat Monica Pop, în direct la B1 TV. 

Este foarte important! Ochii și ochelarii trebuie dezinfectați 

Medicul a explicat și de ce se cere în normele viitoare de transport în comun să purtăm ochelari de protecție.

"Trebuie purtați ochelari de protecție, care pot fi de soare sau pot fi cu lentile transparente, cu sau fără dioptrii, pentru faptul că există situații în care strănută cineva, iar picătura ajunge pe suprafața oculară și gata, te-ai infectat. Deci acel om care va face COVID, va face prin ochi. Asta e o problemă. În al doilea rând, cei contaminați, dacă au virusul în nas, îl au și în secreția conjunctivală, de cele mai multe ori asimptomatic. Cercetările arată că 4% dintre bolnavii COVID au și conjunctivită, deci așa debutează boala, printr-o conjunctivită ușoară, dar cei mai mulți nu se gândesc că poate fi vorba de COVID.

În mijloacele de dezinfecție, nu trebuie spălate doar mâinile, ci și ochii, cu apă rece de la robinet. Seara, orice persoană care a ieșit din casă trebuie să spele ochii cu apă rece și săpun. Nu ceaiuri și alte invenții. Ochelarii, orice ochelar, trebuie spălat cu apă rece și săpun! Este foarte important", a avertizat Monica Pop. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel