Atenție cu copiii! Studiu înspăimântător despre coronavirus

Un studiu sud-coreean despre coronavirus aduce în atenția întregii lumi un detaliu tulburător despre transmiterea virusului.

Copiii cu vârste peste 10 ani pot transmite coronavirusul la fel ca adulţii, arată un studiu efectuat de cercetători din Coreea de Sud, informează cotidianul The New York Times, preluat de Mediafax. Studiul a fost realizat după ce, în dezbaterile intense privind redeschiderea şcolilor, s-a pus întrebarea dacă şi cât de mult pot transmite copiii coronavirusul.

Studiul efectuat de Centrul sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a venit cu răspunsul: „Copiii mai mici de zece ani transmit coronavirusul cu o frecvenţă mai redusă decât adulţii, dar riscul nu este zero. În schimb, copiii cu vârste între zece şi 19 ani pot transmite coronavirusul cel puţin la fel de mult ca adulţii”.


59.073 de persoane care au avut contacte cu 5.706 de pacienţi bolnavi de Covid-19, în perioada 20 ianuarie - 27 martie 2020, au fost monitorizate de cercetători. De asemenea, studiul s-a concentrat pe rata contagierii în rândul membrilor familiei restrânse.

Studiul a arătat că rata contagierii a fost de 18,6% în familiile în care erau copii cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani, iar casele în care erau copii cu vârste de până la nouă ani, de 5,3%.

„Studiul nostru are unele limitări. În primul rând, numărul cazurilor de infectare poate a fost subestimat, dat fiind că poate nu au fost identificaţi bolnavii asimptomatici. În plus, cazurile detectate ar fi putut fi contagiate prin expuneri în afara locuinţei”, au precizat cercetătorii sud-coreeni.

„Mă tem că există acest sentiment că pur si simplu copiii nu se vor infecta sau nu se vor infecta la fel ca adulţii şi că, prin urmare, ar fi o categorie aparte. Va fi contagiere. Trebuie să acceptăm acest lucru şi să îl includem în planurile noastre”, a avertizat Michael Osterholm, expert la Universitatea din Minnesota.

Dr. Ashish Jha, directorul Institutului de Sănătate Globală al Universităţii Harvard, a explicat că, deși studii din Europa şi Asia au sugerat că probabilitatea infectării copiilor este mai redusă, multe dintre cercetări au fost de amploare redusă şi nu au avut o metodologie corectă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel