Atentat Barcelona. Autoritățile știau că urmează un atac pe Las Ramblas

Guvernul regiunii autonome spaniole Catalonia a susținut joi că a primit atenționări despre un posibil atentat pe artera Las Ramblas din Barcelona, dar nu de la CIA, ci din 'alte surse', iar după analiza acelor informații s-a ajuns la concluzia că acestea avea o 'credibilitate foarte scăzută', transmite agenția EFE.

Potrivit responsabilului pentru afaceri interne în executivul catalan, Joaquim Forn, respectivele informații au fost comunicate și guvernului de la Madrid, care la rândul său a pus la îndoială 'credibilitatea' lor, motiv pentru care nu s-a discutat despre ele la reuniunile de evaluare a riscurilor teroriste ce s-au desfășurat pe 25 mai și 8 iunie.

Guvernul catalan a răspuns astfel relatării apărute joi în cotidianul El Periódico de Cataluńa, conform căreia poliția catalană a primit pe 25 mai o alertă de la CIA, ce avertiza asupra unui atentat pe care gruparea jihadistă Statul Islamic avea în plan să-l comită în timpul verii chiar pe artera Las Ramblas, locul unde a fost comis atacul jihadist din data de 17 august, soldat cu 15 morți.

Publicația citată a susținut că nota informativă a CIA-ului a ajuns pe 25 mai la CNI (Centrul Național de informații — serviciul secret spaniol) și la forțele de securitate spaniole, iar cele din urmă au informat unitățile similare catalane.

Totuși, Joaquim Forn a insistat în declarația sa de joi că nicio atenționare primită anterior privind amenințările teroriste nu a avut vreo legătură cu atentatele comise la Barcelona și Cambrils, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel