Atacuri violente la adresa lui Șerban Nicolae. Dragnea: NU SUNT de acord

Liviu Dragnea a spus că nu este de acord cu atacurile violente din spațiul public la adresa lui Șerban Nicolae după ce senatorul PSD a venit cu anumite amendamente la Legea grațierii.

"Eu nu sunt de acord cu grațierea faptelor de corupție. Eu nu vorbesc pe persoana frizică. Vorbesc ca președinte al PSD. Doar Legea grațierii nu rezolvă problema din penitenciare. Este nevoie de o dezbatere largă despre regimul de detenție. În al doilea rând, nu sunt de acord cu atacurile violente la adresa lui Șerban Nicolae. Acum este o dezbatere în Parlament. (...) Nimeni nu poate interzice dreptul de inițiativă al unui parlamentar pentru că este un drept câștigat prin faptul că a fost ales, dar le-am spus și colegilor mei ca înainte de a depune o inițiativă să întrebe și grupul parlamentar pentru a vedea dacă are susținere sau nu", a zis președintele PSD la Antena 3.

"Pe de altă parte, m-am cam săturat să fiu Acarul Păun, orice inițiativă a unui membru PSD... să o decontez eu. Nu pot deconta pentru orice. Am decontat cu referendumul, un referendum pe care nu l-am început eu, dar pe care l-aş susţine şi acum, pentru că a fost un referendum legitim şi votat de peste 7,4 milioane de români, dar şi pentru iniţiative cum a fost aceea a domnului deputat Ciuhodaru prin care vrea să fie condamnaţi oamenii care ies în stradă şi care demonstrează. Indiferent cât de bună este o inițiativă, ea trebuie explicată foarte bine înainte", a mai spus Liviu Dragnea.

Șerban Nicolae a declarat marți că nu crede că partidul îi va cere să își retragă amendamentele la proiectul de lege privind grațierea și a punctat că este un lucru firesc să existe opinii diferite ale liderilor social-democrați pe tema propunerilor sale de dezbatere parlamentară.

El a adăugat că oamenii pot avea opinii diferite, referindu-se la ceea ce au spus pe această temă președintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

"Mă surprinde faptul că altora li se pare anormal ca doi oameni sau trei oameni să aibă opinii diferite și credeam că lucrurile astea sunt lămurite. Este opinia domnului Dragnea, este opinia domnului Toader, este opinia mea în cazul meu. Lucrurile acestea sunt supuse dezbaterii. A porni de la premisa că toți trebuie să avem o opinie unică — pentru că așa era pe vremuri, poate nu știți acele vremuri cu opinia unică ce emana de la partid și de la conducătorul iubit — mi se pare că este o perioadă demult depășită. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este unul firesc, mai ales în Parlament, acolo unde se propun dezbateri. (...) Avalanșa de inepții este inepuizabilă și mi-e foarte greu să tot găsesc argumente și să tot explic de ce oamenii sunt fie foarte proști, fie foarte ticăloși. N-am făcut nicio propunere în calitate de lider al grupului PSD, n-am făcut nicio propunere în calitate de președinte al Comisiei, ci în calitate de senator", a precizat Șerban Nicolae.

știrea se actualizează

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel