AstraZeneca, întârziere livrare vaccin. Klaus Iohannis: Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă România 

Klaus Iohannis a fost întrebat, joi, dacă România se va alătura grupului de ţări care va da în judecată compania AstraZeneca pentru întârzierea livrării vaccinului anti Covid-19 în Uniunea Europeană.

"Despre AstraZeneca, contractele au fost făcute de către Comisie (n.r. - Comisia Europeană) şi în consecinţă, vom vedea cum se poate structura cel mai bine acest demers. Este evident dezamăgitor că s-a făcut o contractare care nu s-a respectat de către furnizor. Lucrurile nu pot fi trecute cu vederea, pur şi simplu", a declarat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

***

Comisia Europeană se pregăteşte să deschidă un proces împotriva producătorului de vaccinuri AstraZeneca, a relatat miercuri seară publicaţia Politico, citând cinci diplomaţi din UE, rămaşi sub protecţia anonimatului, potrivit Reuters.

La o întâlnire de miercuri a ambasadorilor, majoritatea ţărilor din UE au spus că vor sprijini darea în judecată a companiei în urma plângerilor că nu a livrat dozele de vaccin promise blocului comunitar. Scopul acestei proceduri judiciare este de a obliga AstraZeneca să livreze dozele stabilite prin contractul său cu UE, a mai scris Politico, citând un diplomat, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel