Astăzi a început vaccinarea în peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare

Vaccinurile anti Covid au ajuns la Brăila
Vaccinurile anti Covid au ajuns la Brăila

Începând de astăzi, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I s-a extins pe tot teritoriul României. 

Astăzi au intrat în activitate, la nivel național, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical și personalul din centrele medico-sociale.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în cursul zilei de ieri a început distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare județ.

Primele doze ajunse în județul Brăila 

Pentru această fază a procesului de vaccinare au fost solicitate 975 doze care au sosit în această dimineață, la Direcția de Sănătate Publică Brăila, cu un transport special, de la Spitalul Militar de Urgență ”Alexandru Gafencu” Constanța, stabilit ca centru zonal.

De la DSP Brăila dozele de vaccin vor fi distribuite centrelor de vaccinare, cu respectarea tuturor măsurilor privind condițiile de transport, cu sprijinul echipajelor de poliție și jandarmerie.

Cele patru centre stabilite pentru această etapă sunt Spitalul de Urgență Județean, Spitalul de Psihiatrie ”Sfântul Pantelimon”, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul Orășenesc Făurei.

Statistici vaccinare 

 

Conform instrucțiunilor, direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Muncipiului București centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate și îl transmit, până în ora 13.00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparțin.

DC News publică în fiecare după-amiază situația vaccinării în România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel